ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΙ ( Ε )

ΚΟΥΚΙΩΤΗΣ Χ., ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ Κ.

Περιγραφή

- Το μάθημα δεν διαθέτει περιγραφή -

Κωδικός: FARMAKA117
Σχολή - Τμήμα: ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΣΙΝΔΟΥ » ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Β ΕΞΑΜΗΝΟ

Θεματικές Ενότητες

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Εισαγωγή)

1. Γενική ανάλυση νερού

α. Οργανοληπτικές ιδιότητες

β. Σκληρότητες (ολική, ανθρακική, μόνιμη)

γ. Χλωριούχα, νιτρικά, νιτρώδη, αμμωνιακός σίδηρος, νάτριο, κάλιο

2. Ανάλυση λιπαρών υλών

α. Προσδιορισμός οξύτητας, βαθμού και αριθμού οξύτητας

β. Προσδιορισμός αριθμού σαπωνοποίησης

γ. Προσδιορισμός αριθμού Ιωδίου

δ. Προσδιορισμός λιπαρών οξέων σε λιπαρή ύλη

ε. Μέτρηση δείκτη διάθλασης

στ. Αντιδράσεις νοθείας: Bellier και Συνοδινού - Κώνστα

3. Ανάλυση αλκοολούχων διαλυμάτων και ποτών

α. Μέτρηση πυκνότητας σε αζύμωτο και ζυμωμένο μούστο

β. Προσδιορισμός αλκοόλης σε αλκοολικό υγρό ή κρασί

γ. Προσδιορισμός ολικής και πτητικής οξύτητας

4. Ανάλυση αλεύρου

α. Προσδιορισμός υγρασίας και τέφρας

β. Προσδιορισμός αμύλου

γ. Προσδιορισμός γλουτένης

δ. Προσδιορισμός πρωτεϊνών κατά Kjeldahl

5. Ανάλυση γάλακτος

α. Μέτρηση ειδικού βάρους

β. Προσδιορισμός οξύτητας

γ. Προσδιορισμός λίπους

δ. Προσδιορισμός πρωτεϊνών

ε. Προσδιορισμός λακτόζης

6. Ανάλυση χυμών φρούτων

α. Προσδιορισμός οξύτητας

β. Προσδιορισμός βιταμίνης C

7. Προσδιορισμός οξικού οξέος σε διάλυμα ξιδιού

8. Ανάλυση καυσίμων και λιπαντικών

α. Μέτρηση ειδικού βάρους

β. Μέτρηση ιξώδους και δείκτη ιξώδους

γ. Προσδιορισμός νερού

δ. Προσδιορισμός σημείου ανάφλεξης

ε. Προσδιορισμός σημείου ροής και σημείου πήξης

9. Βιοχημικές αναλύσεις

α. Χαρακτηριστικές χρωστικές αντιδράσεις αμινοξέων

β. Προσδιορισμός αμινοξέος σε διάλυμα

γ. Προσδιορισμός πρωτεϊνών με λευκωματόμετρο

δ. Χαρακτηριστικές αντιδράσεις αναγόντων και μη υδατανθράκων

ε. Προσδιορισμός γλυκόζης

ζ. Προσδιορισμός ουρίας

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -