A Blanc: στάδιο μαγειρέματος στο οποίο, το τρόφιμο είναι μαγειρεμένο ή μερικώς μαγειρεμένο,χωρίς χρωματισμό
A la : με τον τρόπο
Α I anglaise: Με τον αγγλικό τρόπο,λαχανικά μαγειρεμένο σε αλατισμένο νερό και στην συνέχεια ξαναζεσταμενα πριν το σερβίρισμα.Επισης λαχανικά μαγειρεμένα σε αλατισμένο νερό,σερβιρισμενα με ψιλοκομμένο μαϊντανό κομμάτια βουτύρου, λιωμένο βουτύρου ή σάλτσα από αρωματικά βότανα. Επίσης κρέας ή πουλερικά ποσέ,βραστό ή μαγειρεμένο σε λευκό ζωμό. Επίσης παναρισμενα ψαρια μαγειρεμένα σε λιπαρή ουσία.
A l ètuvè: λαχανικά μαγειρεμένα αργά σε σκεύος με καπάκι με τα υγρά τους,λίγη λιπαρή ουσία (βουτύρο ή ελαιόλαδο), αλάτι και αρκετό νερό ώστε να επιστρέψει στα λαχανικά να βγάλουν τα υγρά τους ή να μαγειρευτουν μέσα σ αυτό.
A la coque: σερβιρισμενο στο κέλυφος.
A la française: με τον γαλλικό τρόπο.Ψάρι παναρισμενο από τη μια πλευρά του φιλετου και στη συνέχεια ψημένο σε γκριλ ή σαλαμανδρα.